SKADEGUIDE

Viktiga saker att veta om du skadat din bil:

 • Dec 14, 2018

  Anmäl skadan

  Kontakta ditt försäkringsbolag och gör en skadeanmälan. Du kommer att få ett skadenummer som vi behöver för en ev. reparation samt i kontakt med ditt försäkringsbolag.

 • Dec 14, 2018

  Skadebesiktning

  Vi rekommenderar att du därefter ringer oss och bokar en tid för besiktning av skadan på din bil. Du hittar telefonnummer samt våra öppettider längs ner på alla sidor.

  Vid besöket hos oss besiktigar vi din bil och bedömer omfattningen av skadan. Därefter sänder vi en kalkyl på reparationskostnaden till ditt försäkringsbolag samtidigt som vi kan göra en preliminär tidsbokning av reparationen.

 • Dec 14, 2018

  Lämna in din bil

  När du lämnar in din bil är det bra om du plockar ut personliga tillhörigheter såsom väskor, barnstolar etc. för att underlätta för oss om vi behöver ta isär invändiga partier.

  Genomsnittlig reparationstid är 7-10 arbetsdagar.

 • Dec 14, 2018

  Hämta din bil

  Vi kontaktar dig när din bil är klar. När du hämtar bilen betalar du en eventuell självrisk till oss.

  Information om nylackerad bil:
  Efter som en nylackerad yta är känslig för kemikalier mm. rekommenderar vi handtvätt före tvätt i automat. Använd inte för högt vattentryck och undvik att rikta högtrycksmunstycket mot nylackerade plastdetaljer under dom första 6 veckorna. Tänk på att det finns föroreningar i luften som kan skada lacken om det får sitta kvar en längre tid. Det är viktigt att ta bort bränslespill, fågelspillning, asfaltsrester mm. så fort som möjligt. Undvik att fästa magnetskyltar, emblem, reklamfolie och dyl. (vänta minst 4-6 veckor)